Kosten van een uitvaart

De kosten voor een uitvaart liggen tussen de € 4000,- en € 8.000,- met natuurlijk uitschieters naar boven of beneden. Alles heeft te maken met de wensen die er zijn en de financiële ruimte die er is.

Het is absoluut niet zo dat een laag totaalbedrag betekent dat het een sobere uitvaart is. Vaak wordt een hogere prijs veroorzaakt door bijv. een duur graf, afhankelijk van soort graf (huur of koop) en van de gemeente die de tarieven bepaalt. Het maakt ook veel verschil of een condoleance eenvoudig wordt gehouden met koffie en een koek of dat dit plaatsvindt in een luxe restaurant met een uitgebreid buffet. Ook de hoeveelheid aanwezigen speelt een grote rol, het aantal consumpties neemt dan toe.

Zo is er in bijna elk onderdeel van de uitvaart veel verschil in keuze en in prijs. Omdat ik elke stap met u overleg bent u het die grotendeels het eindbedrag bepaalt.

Uw keuzes bepalen de prijs voor de uitvaart

Soms wordt er gekozen voor een eigen auto om de functie te vervullen van een rouwauto. Een andere keer wordt er door de nabestaanden zelf een kist gemaakt. Meestal gaat dit meer om de inhoudelijke betekenis zelf actief ‘iets te kunnen bijdragen / betekenen’, maar het drukt meestal wel de totale kosten.

Bijna alles is mogelijk bij ons: van een uitvaart op een favoriete plek van de overledene, zoals een restaurant of in de natuur, tot een ceremonie in de aula van het crematorium of een begrafenis met een kerkdienst. Omdat elke persoon uniek is, kunnen geen twee uitvaarten hetzelfde zijn en dit geldt ook voor de ceremonie zelf. We staan klaar om te helpen bij het creëren van mooie, persoonlijke teksten en passende rituelen.

Beschikbare budget

Ongeacht het beschikbare budget, bieden we oplossingen die passen bij de wensen en behoeften van de familie en de overledene, zelfs als er geen uitvaartverzekering is afgesloten. We denken graag mee en met wat creativiteit zijn er veel mogelijkheden om een gedenkwaardige uitvaart te realiseren.